2020-04-20 15:26:52• hírek • Agerpres

90 százalékkal alacsonyabb volt a határforgalom, mint a tavalyi ortodox húsvétkor

Fotó: Román Határrendészet hivatalos Facebook-oldala
Fotó: Román Határrendészet hivatalos Facebook-oldala

Jelentős visszaesés tapasztalható a tavaly húsvétkor regisztrálthoz képest, mintegy 90 százalékkal kevesebb személygépkocsi hajtott át a határon, mint egy évvel korábban, ugyanakkor nagyjából állandó a teherforgalom - jelentette hétfőn az Országos Határrendészet (IGFP) közleményére hivatkozva az Agerpres hírügynökség.

Az IGFP sajtóirodája szerint az elmúlt 48 órában megközelítőleg 13.600 személy jött be az országba, 9500 járművel, és 10.900-an hagyták el az országot, 7200 járművel. A magyar-román határon megközelítőleg 9.600 személy jelentkezett belépésre, 6500 járművel, ezekből 5600 volt tehergépkocsi.


A határrendészet növelte a szolgálatban levő állományt: naponta körülbelül 4500 határrendőr teljesít szolgálatot. Az ellenőrzés hosszabb időt vesz igénybe, mivel a személyazonossági dokumentumok kontrollja mellett az egészségügyi állapotra vonatkozó, saját felelősségre aláírt dokumentumot is ki kell tölteni, és járványtani szűrés is zajlik.


Az ellenőrzés után az autókat rendőri és csendőri kísérettel a karanténközpontok vagy a lakhelyi elkülönítés helyszínéhez irányítják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: